Wednesday, November 23, 2016

Kanada Lezzetleri, Bölüm:1

Biscuits - (15 dakikada hazılanan minik top ekmekler)

malzemeler:

2 çay bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu


yapılışı:


Fırını 250 C'ye ısıtın.
2 çay bardağı unu derin bir kaba boşaltın.
Üzerine 1 çay kaşığı tuzu ve 2 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyin.
Yarım çay bardağı tereyağını nohut büyüklüğünde doğrayıp unun içine serpin (dikkat edin hepsi bir yerde toplanmasın) ve çatalla ezin.
1 çay bardağı sütü unun üzerine ekleyin ve hamur elde edene kadar yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru ceviz büyüklüğünde kopartıp, üzerine pisirme kagidi serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
10 dakika kadar pişirin. Üstleri çok hafif kahverengileşmeye başlamışsa işlem tamamdır.
Afiyet olsun.




Tags

0 comments:

Blog Archive

Powered by Blogger.